TandlægeCenteret i Aarhus logo
Rodbehandling af tænder

Rodbehandling​ ved betændelse

Hvis nerven i en tand har taget skade eller der er en betændelsestilstand i tandroden, skal man have udført en rodbehandling.

Det kan være efter et stort hul, ved en revne i en tand eller efter et slag, at du får en nerve- eller rodspidsbetændelse, som skal behandles med en rodbehandling. En sjælden gang opstår dette også uden, at man kan finde en forklaring.

Hvordan foregår en rodbehandling?

En rodbehandling foregår ved at man åbner tanden op ind til nerven og med fine roterende instrumenter fjerner man nænsomt det betændte nervevæv, renser tanden grundigt og fylder den op med et fyldningsmateriale. Til sidst laves en plastfyldning så tanden ser pæn ud og er funktionsdygtig.

Dette gøres naturligvis under lokalbedøvelse, hvis det er nødvendigt, så du ikke mærker noget. Herefter vil tanden kunne fungere i munden i mange år. Dog vil tanden ofte miste noget af sin styrke og man vil derfor, efter en observationsperiode, normalt sætte en krone på.

Kontakt os ved mistanke om betændelse

Kontakt vores tandklinik i Hasle, Aarhus hurtigst muligt når du har mistanke om​ at du har betændelse i tandroden eller nerven. Så får vi booket en tid til rodbehandling af din tand. Book online eller ring til os på telefon 86 15 62 63​.